Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Thema-avond 2

Perspectievennotitie (i.h.k.v. Omgevingsvisie Land van Cuijk)

donderdag 7 december 2023

19:30 - 21:10
Locatie

Commissiezaal Cuijk

Voorzitter
Hans Vermeulen
Toelichting

Thema-avonden zijn openbaar, dus iedereen is van harte welkom!

Uitzending

Agendapunten

  1. 0

    Hierbij wordt u uitgenodigd voor de thema-avond.


    Openbare vergaderingen worden uitgezonden via livestream en zijn ook terug te kijken. Wilt u zelf beeld- en geluidsopnames maken? Meld dat dan vooraf via griffie@landvancuijk.nl of op de avond zelf bij de voorzitter. Volg de aanwijzingen van de voorzitter.

  2. 1

    Tijdens thema-avonden komen onderwerpen Beeldvormend of Opiniërend aan de orde. Doorgaans gaat het om onderwerpen waarover de raad in de toekomst een besluit neemt. Ook is het mogelijk om een raadsvoorstel toe te lichten. Inwoners kunnen tijdens thema-avonden ook gebruikmaken van heet inwonerspodium.

  3. 2

    Mogelijkheid voor inwoners om onderwerpen op de politieke agenda te krijgen. Er zijn enkele 'spelregels':
    - Alleen voor nieuwe onderwerpen. Niet bestemd voor individuele kwesties.
    - Maximaal 10 minuten.
    - Aanmelden voor 12.00 uur op de dag van de bijeenkomst, via griffie@landvancuijk.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer en onderwerp.

  4. 3

    De gemeente Land van Cuijk zet koers naar een Omgevingsvisie waarbij de Opgavennotitie van eerder dit jaar als eerste stap diende. Momenteel wordt de volgende stap gezet met de ontwikkeling van een Perspectievennotitie waarin drie zeer verschillende ruimtelijke toekomst-/streefbeelden ("perspectieven") centraal staan. De kernvraag voor de raad hierbij is: “Hoe ziet Land van Cuijk zichzelf in 2040?” 


    Het betreft de volgende perspectieven:
    1. Land van groene innovatie.
    2. Land van welzijn.
    3. Land van ontplooiing.


    In de Opgavennotitie zijn zes opgaven geformuleerd:
    1. Wonen
    2. Economie
    3. Mobiliteit
    4. Klimaat, energie en water
    5. Natuur en landbouw
    6. Samenleving en gezondheid.


    Na een korte presentatie gaan de raads-/ en burgerleden in groepjes interactief aan de slag met de drie perspectieven en de zes opgaven. Zij zullen met elkaar in gesprek gaan, opvattingen met elkaar delen en de ruimte krijgen om de toekomst-/streefbeelden tot 2040 waar nodig aan te scherpen. Hierbij staan twee basisvragen per perspectief centraal:
    1. Waar zijn we het over eens?
    2. Wat zijn de grote discussiepunten?


    De avond wordt afgesloten met een plenaire terugkoppeling van de inzichten uit de diverse groepjes. Deze inbreng avond vormt mede de basis voor de definitieve Perspectievennotitie die door het college in het eerste kwartaal van 2024 zal worden vastgesteld. De raad zal hierover worden geïnformeerd via een raadsinformatiebrief.

  5. 4
    Sluiting